Wimperextensions/Wimperverlenging / Lashextensions

Wimperverlenging is het Nederlandse woord voor lashextensions en de meest bekende term (wat een fusie) is tussen Nederlands en Engels is: wimperextensions ( dit is het woord wat we voor de rest van deze informatie op de website gaan gebruiken).

Wat is het?

Met wimperextensions kunnen we de wimperharen langer en voller maken, door een (kunst)wimper = extension op de eigen wimper te plakken met behulp van de ‘one by one’ techniek.

wimperextensions before & after

wimperextensions before & after

Hoe gaat de behandeling in haar werk?

Maak je voor het eerst een afspraak bij ons ,dan krijg je per email belangrijke informatie over wimperextensions toegezonden.Lees deze informatie goed door, zodat je precies op de hoogte bent van de behandeling, de verschillende soorten extensions en hoe je zelf goed voorbereidt op je afspraak komt. Voor klanten die van zichzelf weten dat ze vrij snel allergisch reageren, doen wij eerst een allergie test.

Ook bij ‘twijfelgevallen’ kiezen wij ervoor eerst een allergietest te doen.

Bij een allergietest brengen wij op beide ogen een aantal wimperextensions aan (een korte lengte zodat je ze niet kan zien), en gebruiken wij dezelfde eyepatches/tape en de lijm die wij ook gebruiken tijdens onze reguliere behandelingen. Heb je na 48 uur geen enkele last van wat dan ook, pas dan kunnen wij een afspraak maken voor het aanbrengen van een nieuwe set.

Een allergietest is gratis.

Weet je van jezelf dat je niet snel allergisch reageert en/of je hebt al vaker extensions laten zetten: dan krijg je een kort intakegesprek waarin je wensen worden besproken en wat er voor jouw wimpers allemaal mogelijk is.

Tijdens de behandeling

Lig je comfortabel in een behandelstoel.Eerst reinigen wij de wimperhaartjes en oogleden met babyshampoo zodat ze vetvrij zijn, dit is belangrijk omdat we willen dat de wimperlijm maximaal kan hechten aan de wimperhaartjes en door het reinigen met babyshampoo verwijderen wij op een milde manier allerlei bacterieen die zich rondom het oog verzameld kunnen hebben.De onderwimpers worden met een eyepatch en tape afgeplakt, dit is nodig anders worden ze meegenomen tijdens de behandeling.

Hierna wordt er systematisch extensions geplakt op jouw eigen wimpers, dit gebeurt haartje voor haartje.

Vaak zetten wij een mix van verschillende extensions, van verschillende lengtes en diktes, zodat je een mooi vol, en tegelijkertijd ook natuurlijk ogende wimpers krijgt!

Wimperextensions blijven rond de 4-6 weken zitten. Na gemiddeld 2-3 weken zullen er een aantal extensions uit zijn gevallen, scheef gaan zitten of half los zitten.

Dan wordt het tijd voor een opvulbehandeling (refill).

Tijdens de opvulbehandeling halen wij de scheve of half loszittende extensions netjes weg, en vervangen deze met nieuwe extensions, daar waar de extension totaal van het wimperhaartje af is gevallen, plakken wij een nieuwe extension.

wimperextensions before and after

Na de behandeling

Net na de wimperbehandeling als je jouw ogen opendoet:

kunnen de ogen gaan tranen, je ogen kunnen wat tijdelijk wat dikker zijn,(vaak is dit door de tape )en soms kun je rode ogen hebben, dit komt meestal door de damp van de lijm.Dit is allemaal tijdelijk en niet gevaarlijk voor je ogen.

Je krijgt een instructies mee hoe je de extensions moet verzorgen, en een aantal wimperborsteltjes waarmee je de wimpers kunt uitkammen, dit is nodig omdat ze meegroeien met je eigen wimperharen en hierdoor kunnen ze op een gegeven moment scheef gaan zitten.

De opvulbehandeling/ refill

Na gemiddeld 3 weken zullen er een aantal extensions uit zijn gevallen, scheef zijn gaan zitten of half los zitten.Dan wordt het tijd voor een opvulbehandeling/ refill.

We beginnen de opvulbehandeling ook weer met de reiniging van de wimpers en oogleden.Tijdens de opvulbehandeling halen wij de scheve of half loszittende haartjes netjes weg, en vervangen deze met nieuwe wimperextensions, daar waar de extension helemaal is uitgevallen plakken wij een mooie, nieuwe wimperextension.

Hoe lang blijft het zitten ?

Een nieuwe set zal gemiddeld 4-6 weken blijven zitten.

Vul je deze in de tussentijd niet op (wat ook niet verplicht is ), zul je merken dat er na 5-6 weken veel extensions zijn afgevallen, en dat je wimperbos met extensions lang niet meer zo vol was als aan het begin bij een nieuwe set.

Bij WimperWonder streven wij ernaar om op alle wimperharen extensions te plakken en dus is de extension uitval heel geleidelijk, en zonder grote opvallende gaten tussen de extensions. Je zult merken dat er een aantal extensions gedraaid zitten en dat deze gedraaid blijven ondanks dat je ze borstelt met het meegekregen wimperborsteltje.Het gedraaid zitten van extensions wordt veroorzaakt doordat de extension meegroeit met de eigen wimper, is de extension dan op gegeven moment op het einde van een wimper ,dan zal deze gaan draaien.

Indien je dus geen opvulbehandeling laat doen, zullen alle extensions er vanzelf uitgroeien of vanaf vallen. Je kunt er ook voor kiezen om ze te laten verwijderen door middel van een verwijderingsbehandeling.Tijdens deze behandeling wordt er een remover créme op de extensions aangebracht.Deze créme zal de lijm oplossen en kunnen wij op een makkelijke manier de extensions verwijderen, met behoudt van de eigen wimpers.

Makkelijk ! : WimperWonder heeft voor jullie op een rijtje gezet wat je wel en niet moet doen voor je extensions en hoe je jouw extensions het beste kunt verzorgen.

Je kunt deze hier gratis downloaden: https://wimperwonder.nl/free-downloads/

Hieronder de meest gestelde vragen over wimperextensions:

Chi Chi Lashes premium eyelash extensions

Wat zijn wimperextensions?

Met wimperextensions kun je op een mooie manier je eigen wimpers verlengen, voller maken en voorzien van een mooie krul.Deze extensions zijn gemaakt van of echt haar ( mink ) of zijde. Met een beetje lijm op de extension plakken we deze op 1 van jouw wimperhaartjes. Hiermee gaan we door totdat alle wimperhaartjes beplakt zijn.

Is het gevaarlijk voor mijn eigen wimpers?

Nee, heel veel vrouwen denken dat hun eigen wimpers ook zullen uitvallen ,als ze wimperextensions laten aanbrengen. Of ze geloven dat als eenmaal hun wimpers zijn uitgevallen, er nooit meer een wimper zal groeien. Dit is geheel niet waar, want je haren van het lichaam groeien altijd door. Haren hebben een eigen levensduur en wanneer een haartje op het einde is gekomen van haar levensduur, zit er precies onder het oude haartje alweer een nieuw haartje, die het oude afgestorven haartje eruit duwt en dan valt het oude haartje er vanzelf af. Dit proces gaat gewoon door en door. En een wimperextension zit bovenop een haartje geplakt en zal dus met het haartje meegroeien en eraf vallen!

De lijmen die wij gebruiken zijn alleen voor professioneel gebruik ,zorgvuldig en uitvoerig getest, hebben geen sterke geur en geen zware dampen en zijn daarom ook geschikt voor gevoelige ogen.

De groeifasen van het haar.

Het haar bestaat vooral uit het eiwit keratine. Dit is elastisch en kan water opnemen.Haar groeit en vernieuwt zich voortdurend. Onderin de haarwortel worden steeds nieuwe cellen gevormd. Deze verplaatsen zich naar de oppervlakte van de huid. Onderweg veranderen ze. Uiteindelijk verhoornen ze en vormen de haarschacht. De groei van het haar wordt in drie fasen onderverdeeld.

Anagene Fase

Dit is de groeifase van een haar.In deze periode voorziet de haarwortel zogenaamde ‘haarcellen’ die worden gevormd uit allerlei voedingstoffen.Nieuwe haarcellen worden achter elkaar het haarwortelkanaal ingeduwd, waardoor de bestaande haarcellen opschuiven en steeds verder naar buiten komen. Ongeveer 85 tot 90 procent van ons haar bevindt zich in de groeifase.

Katagene fase

Dit is de overgangsfase waarin het haar zijn maximale lengte bereikt en bereidt zich voor om uit te vallen. Vanaf dit moment groeit het haar niet meer. Het haarzakje krimpt, het huidoppervlak wordt als het ware gesloten en de haarwortel is minder stevig verankerd in de huid. Slechts 1 tot 3 procent van al je haar bevindt zich in de overgangsfase.

Telogene fase

De rustfase, oftewel de telogene fase is de laatste fase in de haarcyclus. De oude haren worden in deze rustfase door nieuwe haren uitgestoten. Het haar zal echter zo’n één tot drie maanden in de rustfase blijven voordat uitvalt.Een extension zit bovenop een haartje geplakt en zal dus met het haartje meegroeien en eraf vallen!

Haargroeicyclus

Wimperharen, wenkbrauw haren hebben een levensduur van 3-6 maanden voordat ze worden vervangen. Dit betekent dus concreet: als je stopt met wimperextensions, dus geen opvulbehandelingen meer, dan heb je na 3 maanden weer je volledige wimperbos zoals je deze had, weer terug mits de wimperextensions op de juiste manier zijn aangebracht ( dus met respect voor de natuurlijke haargroei).

Hoe lang blijft het?

Wimperextensions blijven 4-6 weken zitten afhankelijk van je eigen wimpergroei. Het is aan te raden om na 3 weken een refill te doen, zodat ze weer mooi vol zijn. Wil je geen refill, dan zullen de extensions er langzamerhand uit groeien.(6-8 weken)

Wat is het verschil tussen one by one extensions (1by1), Russian Volume Extensions, 3D extensions?
 • One by one extensions (1by1):

Dit is de techniek waarbij er 1 extension op 1 wimperhaartje wordt geplakt. Bij deze techniek gebruiken we over het gehele wimperhaartje lijm om de extension goed te laten plakken.

 • Russian Volume/Volume Lashes/3D Extensions :

Zijn allemaal benamingen voor 1 en dezelfde techniek waarbij er meerdere extensions op 1 wimperhaartje aangebracht worden.

 • 2D: Er worden 2 extensions op 1 wimperhaartje aangebracht
 • 3D: Er worden 3 extensions op 1 wimperhaartje aangebracht
 • 4D: Er worden 4 extensions op 1 wimperhaartje aangebracht
 • 5D: Er worden 5 extensions op 1 wimperhaartje aangebracht
 • 6D: Er worden 6 extensions op 1 wimperhaartje aangebracht en ga zo maar door…

Het voordeel van de Volume/D techiek is dat de extensions vele malen zachter zijn en er veel minder lijm wordt gebruikt, en dus beter is voor je eigen wimpers. Bij WimperWonder kijken we naar ieder individuele wimperhaar en kunnen dan voor dat haartje bepalen hoeveel ‘D ‘ dat haartje kan dragen.

WimperWonder zal nooit meer extensions aanbrengen dan een wimperhaar kan dragen, dit om de natuurlijke wimpergroei niet te belemmeren.

Voordelen van Wimperextensions:

 • Het is prachtig om te zien.
 • Altijd mooie blik.
 • Het maakt de wimpers voller en langer.
 • Als je rechte haartjes heb ,kun je deze met wimperextensions een permanente mooie krul geven ,een krul die jij wilt.
 • Geen wimperkrultang meer nodig.
 • Geen mascara meer nodig.
 • Het is niet schadelijk voor je wimpers, want wimpers blijven altijd doorgroeien.
 • We hebben extensions in alle soorten, maten, diktes ,lengtes en verschillende curves.
 • Je kunt er mee zwemmen en zonnebanken.
 • Je kunt alle make-up en oogmake-up gebruiken ( behalve waterproof eye makeup ).
 • Je kunt kiezen voor een mooie elegante look of helemaal los gaan en extreme “poppenogen” creëren.
 • Wimperextensions one by one of 3D gezet lijken super echt alsof het je eigen wimpers zijn, niemand die merkt dat je extensions hebt laten aanbrengen.

Kijk bij Galerij voor Before & After Foto’s Wimperextensions

En op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/wimperwonder

( like this page, if you loove lashes!! )