GARANTIE

Op alle behandelingen van WimperWonder/Ubeauty  bieden wij geen garantie.

Wanneer je behandelingen bij WimperWonder/Ubeauty/Urvashi The Mehndi Artist neemt, is dit op vrijwillige basis en eigen risico. Nieuwe klanten ondertekenen hiervoor een behandelovereenkomst, waarop je onder andere aangeeft of je snel overgevoelig /allergisch op bepaalde produkten reageert.

Geen garantie op Wimperextensions/Browextensions:

Aangezien haren continue doorgroeien is het niet mogelijk om voor wimperextensions/browextensions een garantie aan te bieden, omdat iedere (opvul)behandeling gezien kan worden als een op zichzelf staande behandeling, het is als het ware een momentopname.

Voorbeeld:

Kom je op een woensdag voor een opvulbehandeling/ refill van wimperextensions, en zou je de zaterdag erop weer komen om te laten opvullen, dan is er in 3 dagen al zodanig veel doorgegroeid of oude extensions van de opvulbehandeling van de weken ervoor kunnen in die 3 dagen er vanaf zijn gevallen en deze moeten dan weer worden opgevuld, je kunt dan onmogelijk spreken van “even wat bijvullen” ,er zit hier werk in van minimaal een uur. Wimper/wenbrauw extensions is een dynamisch vak, omdat haren dus immers continue doorgroeien, je knippert x aantal keren per dag met je ogen, eventueel gebruik je oogmake-up, je reinigt je gezicht, je gebruikt cremes etc.

Haren hebben een eigen levensduur en wanneer een haartje op het einde is gekomen van haar levensduur, zit er precies onder het oude haartje alweer een nieuw haartje, die het oude afgestorven haartje eruit duwt en dan valt het oude haartje er vanzelf af. Dit proces gaat gewoon door en door. Als wimperstyliste kunnen wij niet aan de buitenkant zien in welke fase een haar zit. Dit is ook een reden waarom wij geen garantie kunnen aanbieden. Brengen wij een extension aan op een wimperhaartje welke al in haar laatste levensfase zat, kan dit haartje er dus de volgende dag afvallen.

 

De groeifasen van het haar.

Het haar bestaat vooral uit het eiwit keratine. Dit is elastisch en kan water opnemen.

Haar groeit en vernieuwt zich voortdurend. Onderin de haarwortel worden steeds nieuwe cellen gevormd. Deze verplaatsen zich naar de oppervlakte van de huid. Onderweg veranderen ze. Uiteindelijk verhoornen ze en vormen de haarschacht. De groei van het haar wordt in drie fasen onderverdeeld.

 

Anagene fase

Dit is de groeifase van een haar.In deze periode voorziet de haarwortel zogenaamde ‘haarcellen’ die worden gevormd uit allerlei voedingstoffen.Nieuwe haarcellen worden achter elkaar het haarwortelkanaal ingeduwd, waardoor de bestaande haarcellen opschuiven en steeds verder naar buiten komen. Ongeveer 85 tot 90 procent van ons haar bevindt zich in de groeifase.

Katagene fase

Dit is de overgangsfase waarin het haar zijn maximale lengte bereikt en bereidt zich voor om uit te vallen. Vanaf dit moment groeit het haar niet meer. Het haarzakje krimpt, het huidoppervlak wordt als het ware gesloten en de haarwortel is minder stevig verankerd in de huid. Slechts 1 tot 3 procent van al je haar bevindt zich in de overgangsfase.

Telogene fase

De rustfase, oftewel de telogene fase is de laatste fase in de haarcyclus. De oude haren worden in deze rustfase door nieuwe haren uitgestoten. Het haar zal echter zo’n één tot drie maanden in de rustfase blijven voordat uitvalt.Een extension zit bovenop een haartje geplakt en zal dus met het haartje meegroeien en eraf vallen!

Wimperharen, wenkbrauw haren hebben een levensduur van 3-6 maanden voordat ze worden vervangen. Dit betekent dus concreet: als je stopt met wimperextensions, dus geen opvulbehandelingen meer, dan heb je na 3 maanden weer je volledige wimperbos zoals je deze had, weer terug mits de wimperextensions op de juiste manier zijn aangebracht ( dus met respect voor de natuurlijke haargroei).